pondělí 7. března 2011

Zimní vzpomínka


V polovině ledna, přesně v čas kdy se slaví Malý nový rok, se z oblohy sypal sníh, jak by měl nastat konec světa. Jak se na Sněhovou zemi sluší a patří, napadlo za jediný den šedesát čísel. Netrvalo dlouho a i dole ve městě naměřili meteorologové metr a půl. Vyhrabat každé ráno auto zpod sněhové závěje se stalo každodenním rituálem, inu, veselo.





4 komentáře:

  1. Díky, že se opět objevily zajímavé zprávičky ze sněhové země. Sníh vám můžeme letos hodně závidět u nás v nížině jsme si ho užili jen v prosinci, ale ani Rakouské hory na tom nejsou lépe, na sjezdovkách je převáně technický sníh a poslední jemné sněžení bylo před měsícem.Zbývá než jen doufat, že příští rok bude lépe a trochu toho sněhu nám pošlete.Ale jen s mírou,my bychom takové množství nezvládli,u nás stačí několik centimetru a je kalamita.

    OdpovědětVymazat
  2. Na to, že máme už březen, se tu poslední dobou střídá jedna studená fronta za druhou. Zatímco si už v Tokiu kvetou sakury, u nás za okny zase padá sníh. Naštěstí během následujícího dne většinou roztaje.
    Mimochodem současná sněhová pokrývka dole ve městě (Takada, 13 m.n.m.) jest 64 centimetrů.(zdroj:Jap. meteorologický ústav)

    OdpovědětVymazat
  3. Mili pratele v milovanem Japonsku, od 11.brezna prozivam s vami desive dny a moc si preju aby uz ta hruza skoncila. Verim, ze "Pepasova rodina" a pratele jsou zcela vporadku (tedy doufam, ze nikdo se nevyskytoval v oblasti primo zasazene nejhorsimi otresy a naslednou tsunami) ale v opacnem pripade nebo at uz je to jakkoli, jsem pripraven pomoci jak jen to je v mych silach...
    Dejte vedet a "ganbatte!"

    OdpovědětVymazat
  4. Díky moc. Všechno v pořádku. Všichni živi a zdrávi. Díky moc. Ganbarimááásu.

    OdpovědětVymazat