sobota 14. listopadu 2009

Podzim je tady

Už více jak rok uplynul od posledního příspěvku. Nějak jsme zaháleli...Nebo naopak měli spoustu práce...? Ať tak či tak, nedávná návštěva českých krajů nám zase dodala špetku energie a odhodlání psát dál. A že na blog.cz ne a ne zprovoznit některé funkce, přesouváme se definitivně sem.
Zatímco se noční teploty v Praze pohybovaly těsně kolem nuly, po návratu do Japonska se teplota ještě občas přehoupla přes dvacet stupňů a na tváři hřálo stydlivé podzimní slunko. Javorové listí už se barví do rudé, kopce za městem se choulí v cudných barvách - pestrých a přitom tak prostých. Ta paleta, co se před námi každý den rozevírá, hřeje u srdce. K ránu, když se ranní slunko opře do rudě zbarvených sakurových listů před oknem, naplní se pokoj směsí červené a oranžové. To je pak vstávání...!
A hory? Vrcholky už mají nasazenou bílou čepici. Ještě chvilku však potrvá, než zima dorazí do vsi. Mimochodem, na fotografii je hřeben hor Gongendake a Hokogatake oděný do bílé, tak jak ho zachytil náš kamarád Sóei Jošida.

2 komentáře:

  1. Ahoj. Teda, trochu si nejsem jistej, na co kliknout :-)

    Chtel jsem napsat, ze lososa bych si dal, ale lososi zda se na blogspot neprosli .. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dík za komentář. S jazykovým nastavením to budeme muset nějak udělat. A lososi...? Vyčkej času...

    OdpovědětVymazat